«EDUCAR EN LA PRÀCTICA ARTÍSTICA UN DRET IRRENUNCIABLE»

10Dic, 2020
https://www.educacio360.cat/wp-content/uploads/2020/12/06-GUIA-arts-A4-DEF-122020.pdf

Volíem agrair a Esther Bonal i a Mireia Asencio l’oportunitat de compartir imagenes dels nostres projectes així com a l’escola Mare de Déu de l’Assumpció que dóna suport a l’art com un dret.

El dijous 3 de desembre vam participar de la webinar on es va debatir i reflexionar sobre com passar de les experiències artístiques a la política pública i quina ha de ser les contribució de les institucions educatives i culturals. Les arts són i han de ser un element central de l’educació. La pràctica cultural i artística ha de formar part, de manera irrenunciable, del procés d’aprenentatge de qualsevol persona. En un context com l’actual on les desigualtats lluny de disminuir van en augment, és més necessari que mai reclamar que les polítiques públiques facin una aposta clara i decidida per garantir que la pràctica artística i cultural en general, formi part de les trajectòries formatives de tots els infants i joves, sense excepcions.

Generem la necessitat…

Durant la conferència Enric Aragonés va recalcar la necessitat i el valor de l’art en l’educació partint que la mateixa és un dret. Al debat en el qual participaven Monsterrat Ismael, Natalia Nadal i Sergi Diaz ens quedem amb: Continuar generant en els centres educatius la necessitat. La figura d’artista pedagoga o coordinadora artística dins de les escoles i instituts com a facilitadora dels projectes artístics i la defensa de la presencialitat dels cossos.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *